Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ve TRAFİK CEZALARI NEREYE GİDİYOR?

___Osmanlı'nın son zamanlarında, ülkeye gelen ilk otomobil daha karaya indirilmeden, işlerini kaybedeceklerini düşünen hamallar tarafından denize atılır.
1886'da Karl Benz, ilk otomobilini yaptığında, halk gürültü ve atların korkması sebebiyle şikayetçi olup, olumsuz bir kampanya başlatır.Vali bu sebeple atsız araçlara kısıtlama getirirken valinin daha sonra aracı denemesiyle Mercedes'in önü açılır.
Ve İlk Türk otomobili Devrim'in başına gelenler 
farklı bir şekilde gelişseydi  otomotiv sektörümüz nasıl olurdu
 
diyen Murat Yeşildere 19 Eylül 2010 tarihindeki HaberTürk Gazetesi'nde ki 
yazısında soruyor..
___Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar; otomobil markası olarak Türkiye'nin yeni bir marka geliştirmesine gerek olmadığını ifade etti.Bu düşünceye neden diye sormak istiyorum. Acaba rakipler çoğalır diye mi yoksa çok masraflı olur diye mi?
___Devletimiz, hükümetimiz kamu alımlarında yerli üreticileri desteklemek adına bir takım düzenlemeler yapacak.Türk şirketlerine fiyat avantajı sağlanacak.Güzel bir karar. Fakat çok geç alınmış bir karar. Yine de zararın neresinden dönülse kardır!

___Biyodizel denilen bitkisel dizel yakıtın, ülkemizde ilk olarak 1930'lu yıllarda Atatürk Orman Çiftliği'nde üretildiğini, Emrah Hatunoğlu'nun hazırladığı  Biyoyakıt Teknolojilerinin Tarım Sektörüne Etkileri konulu tezden öğrendik

 ___Trafik kurallarına uymamak bir sorunken son alınan kararlarla; vekillerimiz ve bazı devlet görevlilerimiz ceza kesilmediğinden , kesilemeyeceğinden  trafik kurallarına uyma yükümlülükleri kalmayacak.
Kısaca trafik kurallarına uymak gibi zorunlulukları olmayacak. 
Bunu basın  yazıyor, mahkeme kararları var ve düzenleme yapılacağı yönünde haberler var.
Vatandaşa ceza ve kurallara uyma yükümlülüğü
her zamanki gibi devam ediyor...
Diğer taraftan hatırlıyorum ve o maddenin hala Anayasa'da yer aldığını düşünüyorum!!! 
Yasalar karşısında herkes eşittir.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=10
http://www.muratyesildere.net/tr/190910-ht-kariyer-yazisi
http://haber16.com/gencay-Yilmaz/307/%E2%80%9CTRAFIK-CEZASI%E2%80%9D-VEKILLERE-YOK-VATANDASA-VAR..-HANEFI-AVCININ-KITABI-.html
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1024&bih=653&q=vekillere+trafik+cezas%C4%B1+yok&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=d9aabd975f0e1a60
http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=53706

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..