Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GURBETCARS VARDI

Daha önceki yazılarımızdan birinde Gurbetcars adlı bir Türk firmasından bahsetmiştik.Bir çok araç üzerinde çalıştıkları, üretim yaptıkları ve yapacakları yönünde bilgiler vardı.Lada firmasıyla işbirliğinde oldukları otomobilin modellerinden belli oluyordu.


 yerli  otomobil olacaktı!!!



Söz konusu modelde Lada'nın 110 diğer adıyla  Vega modeli.Fakat bu site görünmez oldu, firma kapandı veya kapanmak zorunda mı kaldı.




Bilgimiz yok.Arama motorlarından bilgiye ulaşılamıyor.Cep telefonlarının çekmemesi gibi.Hakikaten bilgide yok. Web.Archive.org sitesinin yardımıyla eski site görüntülerine ulaşabildik.




İşte size kendi sitesinden Gurbetcars.
Biz kimiz?

"1989 senesinde merkezi Almanya'da olarak, kendi Mühendis, Teknisyen ve işçilerimizle Federal Almanya Motorlu Taşıtlar Dairesi -Kraftfahrt Bundesamt- tarafından verilen Uluslararası Otomobil Üretim Lisansı– WMI – World Manufakturer Identifier – ile ürettiğimiz otomobillerimizi Dünyanın 32 Ülkesine kendi markalarımız olan Cosmopolitan, Best, Cobra, Taifun olarak ihraç edip ve 16 Ülkede teşhir edip tanıtımını ve pazarlamasını yapmaktayız.

Kendi çizgilerimizi taşıyan 13 Modelimiz , özellikle spor otomobil, Buggy Cip, Motorsiklet ve Ticari Kamyonet modellerimiz büyük beğeni toplamıştır.




Otomobillerimiz Alman Sinema Filmlerinde rol almış, RTL, SAT 1 ve PRO 7 gibi Alman televizyonları aylar boyunca hergün otomobillerimizi promosyon olarak vermıştir.

Artan talep üzerine ve maliyetleride düşürebilmek gayesiyle 1994 senesinde tesislerimizin Polonya'da 18.000 m² alanada taşınmasından sonra Uzakdoğudan, Arap Ülkelerinden ve Kanada'ya uzanan yoğun talep karşısında bugün İstanbul/Şile'de aldığımız 40.000 m² yeni tesislerimizde çalışmalarımız bitmek üzeredir.




Türkiye'deki tesislerimizde üretilecek turistik cipler, ticari Kamyonet Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine ihracaata yönelik olacaktır. Bugüne dek Dünya yollarında 80.000' i aşkın otomobilimiz dolaşmaktadır.

2000 yılında bütün Tesis, Marka ve Lisaslarımızı Tai Group olarak birleştirdik.

Hiçbir zaman, Türk veya yabancı otomobil üreticisi firmalara alternatif yada rakip olmak gibi bir düşünce içinde olmadık. Onları kendi çizgilerinde kabul ettik.

Ciddi bir hedefe ulaşmadan, kendimizi ortaya atmak, bir reklam malzemesi olmak istemedik. Artık kesin rakamlara ulaştık, Uluslararası bir tecrübe kazandık. İmkanlarımızın ve yapabileceklerimizin bilincindeyiz. Otomobil sektöründe hayalperestliğin yeri olmadığını çok iyi biliyoruz.

Bugüne kadar 250.000.000 - €uro değere ulaşan gayretlerimiz, kendi halimizle, hiçbir taahüt altına girmeden, kredi ve borç kullanmadan, Dünya pazarlarında yer bulabilme ve itibar kazanma mücadelesi şeklinde oldu.

Ayrıca bu alanda ülkemize yararlı hizmetler veren ve böylesine zorlu bir mücadele içinde olan bütün müteşebbislerimize sonsuz başarılar diliyor, böyle şerefli bir gayret içinde olmalarından dolayı kendilerini yürekten kutluyoruz.

2000 yılında bizlerde bir Türk eserini ortaya koyduk. Mevcut potansiyelimizi tecrübe ve birikimlerimizi ülkemizde otomobile duyulan ihtiyaç sebebleri dikkate alınarak bir çalışmanın üzerinde topladık.

GURBET-MINI adını verdiğimiz şirinmi şirin bir eser yarattık. GURBET-MINI şehir içinde tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek, ailemizin, bizim ve çocuklarımızın güvenle kullanabileceği park sorunu olmayan modern teknik ile donatılmış bir sehiriçi otosu.

Son derece ekonomik, tasarruflu yakıt tüketimi, ucuzluğu ve sevimliliği ile GURBET-MINI'nin sizlerinde beğenisini kazanacağına eminiz.

Özellikle GURBET- MINI modelimiz Türkiye'de otomobile ihtiyaci olup, otomobil almaya gücü olmayan vatandaşlarımıza hitap edecektir.

Sizlerin Türk insanına verdiğiniz değer ve Türkiye'mizin kalkınmasına gösterdiğiniz teşvik ve gayretler, bizleri dahada büyümemiz ve sizlerle güçlenmemiz konusunda cesaretlendirdi. Gelin bizlerle tanışın, bugüne kadar Türk zekası ve emeği ile bütün Dünyaya, Türk Otomobil Üretim grubu olarak kendimizi nasıl kabul ettirdiğimizi görün. Bu gururu bizlerle paylaşın.
Sizleri güç birliğine, bizlere destek olmaya, aramıza katılmaya davet ediyoruz."


Antalya modeli'nin teknik bilgileri.


Motor/Elektrik
Motor8V/16V
Motor Hacmi1499
Nominal Güç56 kW (77PS) / 67 kW (91 PS)
Maksimum Tork18 Nm / 2.800 D/dk
EnjeksiyonGM Multi-Point ve BOSCH tekniği
Sürü Gücü
Maksimum hız167/185 km/h
0-100 km/h14.0/12.5 san.
Yakıt
Şehir İçi9.0 litre
Şehir Dışı5.3 litre
CO²-Emmision180/186g/km
YakıtNormal/Süper/Kurşunsuz
Dingil
ÖnBağımsız Bağlantılı (Mc Pherson Sistem)
ArkaBağımlı, Yaylı Amortisörlü
Fren Sistemi
Önİçten Soğutmalı Disk Fren
ArkaHidrolik Tamburlu ve Otomatik Ayarlı
Direksiyon Tertibatı
Dairesel Küre Tip, Direksiyon Airbagli Ayarlanabilir
Ağırlık
Boş Ağırlık Max.1115 kg
Max. Toplam Ağırlık1480 kg
Ölçüler
Boy4170 mm
En1680 mm
Yükseklik1420 mm
Dingil Mesafesi2492 mm
Yerden Yüksekliği150 mm (min)
Not : 6 Seneye Kadar Garanti

Yerli otomobilde son gelişmeler

2 yorum:

  1. 6 yıl garanti! Bu firma Türkiye'de iyi bir satış elde ederdi, neden gelmediler acaba?

    YanıtlaSil
  2. Firma kriz veya başka bir sebeple hayatına son vermiş veya vermek zorunda bırakılmış olabilir..
    www.OTORAMA.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..