Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mitsubishi, Smart ve Mercedes Benz'in ortak yönü

Smart ForFour platformu temel alınarak yenilenen Colt, ilk bakışta Mercedes'in A Serisi'ni anımsatırken, Mitsubishi'nin son dört yıldır Avrupa pazarında yerini sağlamlaştırmak için geliştirdiği kompakt çizgisini koruyor. 


 Smart



Mitsubishi'nin DaimlerChrysler ile yaptığı ortak çalışma sonucu ortaya çıkan tasarımdan nasibini alan Colt modelinde, Mitsubishi,  aracın keskin hatlarını vurgulamaya çalışmış. 





Smart Forfour ile aynı platformu paylaşan Colt, Türkiye'ye1.1 litre 75 HP, 1.3 litre 95 HP ve 1.5 litre 109 HP benzinli motorlarlaithal ediliyor. 




MİTSUBİSHİ COLT






"...Mitsubishi , 1991 doğumlu eski DAF fabrikasında rakip otomobil üreticisi Volvo ve Hollanda hükümeti ile ortak girişime katıldı. NedCar markalı operasyon, 1996 yılında Volvo S40 / V40 ile birlikte ilk nesil Mitsubishi Carisma'yı üretmeye başladı . Fabrika daha sonra en son Mitsubishi Colt ve ilgili Smart Forfour'u üretti (ortak DaimlerChrysler 2006'da üretimini iptal etti). Avrupa pazarına bağlı Mitsubishi Outlanders üretimi ve rozet tasarımıBu aracın versiyonları, şirketin tesisi Hollandalı otobüs üreticisi VDL Groep'e sattığı 2012 yılına kadar Hollanda'da da üretildi . [23] [24] [25]...  https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Motors "





MERCEDES BENZ A serisi




Mitsubishi Colt ve Smart Forfour Hollanda da üretiliyor.
Bir forumda; A serisinin satışlarını düşürmemek için,
Colt bazı Avrupa ülkelerinde satılmıyor (?). şeklinde bir yazı yer almıştı!Daha sonra
Forfour'un imali durduruldu. Forfour ve Colt'un benzerliği vurgulanırken

Ülkemizde iki aracında (Mitsubishi Colt ve Mercedes A) ithalatı sürüyor.İkinci el sitelerinde Forfour' u da görebilirsiniz.


Kaynak; http://www.arabalar.gen.tr/mitsubishi-colt-r83.htm
http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=170

https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Motors

3 yorum:

  1. Bende bir Mitsubishi carisma almak istiyorum. Çok hoşuma gidiyor. Acaba bir bilginiz var mı bu araba konusunda

    YanıtlaSil
  2. Bu araç hakkında bilgim yok.Ancak Carisma'nın satıldığı yıllarda Lancer modelinin getirilmediğini (yanlış hatırlamıyorsam) biliyorum.Satışı bitince Lancer tekrar Avrupa ve Türkiye ye geldi.Avrupa nın beğenisine yakın bir araç.Haliyle servisleri bu konuda size yol gösterebilir.Birde forumlar..Arama motoruna Mitsubishi Carisma + şikayet veya arıza yazıp aratırsanız size yol gösterebilir..

    YanıtlaSil
  3. Unutmadan şu bağlantı da size yol gösterebilir :)
    https://www.otohocam.com/2020/05/mitsubishi-carisma-nasil-araba-alinir-mi-kullanici-yorumlari.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..