Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ELEKTRiKLi OTODA NE OLUYOR?

Think ve Tilter Türkiye ile ilgili iki elektrikli otomobil markası.
Tilter; Alphan Manas'ın liderliğini yaptığı ortaklık tarafından Fransa'dan satın alınıp Türkiye'de imal edilmesi planlanıyor.Eldeki bilgilere göre yatırımlar önümüzdeki senelerde gerçekleşecek.Manisa'da ise araçların enerjisini sağlayacakolan piller üretilecek.
Bir çok firma elektrikli araç konusunda araştırma, distribütörlük ve altyapı olarak 
araştırma, geliştirme satın alma ve benzeri girişimlerde bulunurken bazı firmalarda bekleyelim görelim  şeklinde bir düşünceye sahip.
Pazartesi günlerinin bir klasiği olan (geleneksel ) otomobil sayfalarında bugünün  en önemli haberi Alphan Manas'ın araştırma ve girişim konusunda faaliyetlerinin yavaşlamadığı aksine hızla arttığı yönünde...

Heuliez/ Mia , Eclipse, Tilter, Softcar derken şimdide bir ara Ford'a ait olan karoser imalatının Bursa'da gerçekleştirildiği Think'i almak istiyor.Think için Alphan Manas'ın liderliğinde Fisker ve Byd'in Türkiye distribütörü BD Otomotiv, aracın karoserini imal eden Lider Plastik ve Yeşil Kundura'dan oluşan ortaklık diğer firmalarla yarışıyor..
Orhan Holding ise Tilter'i üretecek olan ortak girişim firmasından ayrıldı.Otomotivde hareketlilik artarken her an yeni bir girişime ve değişime
hazırlıklı olmak gerekiyor..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..